Over ons

Het Psychotropica Instituut is een initiatief van Has Cornelissen en universitair onderzoeker Sam Krouwel. Het initiatief heeft als doel om het complexe drugsprobleem wetenschappelijk onderbouwd te verminderen. 

Has is sinds 1995 een pleitbezorger voor effectief drugsbeleid voor stichting Legalize. Als gevolg hiervan heeft hij op verschillende plekken in het drugsspectrum gewerkt naast een carrière als natuurkunde docent. Dankzij deze achtergrond is een uitgebreid, onafhankelijk en vertrouwd netwerk opgebouwd binnen het werkveld met relevante contacten in zowel academia, politiek, preventie als commercie. Door de niet aflatende hulpvragen vanuit dit netwerk ontstond het besef van een gebrek aan een wetenschappelijk onderbouwde interdisciplinair educatie en kenniscentrum

Dankzij donaties van zowel overkoepelende bonden (PCN, BCD en VLOS) heeft het project in 2017 kunnen aanvangen. Dankzij individuele opdrachtgevers is Psychotropica uitgegroeid tot een kennisplatform met internationaal aanzien. Inmiddels is psychotropica een onafhankelijke onderneming.

Meer over de initiatiefnemers op Linkedin:

Has Cornelissen

Sam Krouwel